Technology_NL

Overzichtelijk en transparant

Door krachtige architectuur en essentiële innovaties


Vernieuwing van bestaande applicaties

Het implementeren van een nieuw systeem vergt een enorme investering in zowel tijd als geld. En dan heb je ook nog de conversie van de data en een langdurig test- en implementatietraject.

Dat kan beter en sneller.

Actoren gebruikt dezelfde data als de bestaande systemen en deze systemen blijven doen waar zij goed in zijn.
Actoren bevat alle nodige functionaliteit om daadwerkelijk datagedreven te werken, op een moderne en efficiënte manier. Hierdoor verbetert ook de kwaliteit van de besluitvorming en uitvoering.

Actoren  zorgt voor een transparant ICT-landschap. 

Actoren volgt één op één de structuur van uw organisatie. En niet alleen van de interne organisatie, ook van haar externe partners, klanten en leveranciers. Door deze heldere structuur is ons Enterprise Integration System transparant voor alle betrokkenen makkelijk te begrijpen en snel en eenvoudig te implementeren.

Wij hebben dit concept consequent doorgevoerd. In Actoren heeft elke organisatie-eenheid zowel eigen data als gemeenschappelijke data. Actoren respecteert daarmee de autonomie van organisatie-onderdelen, maar ondersteunt tegelijk een veilige en betrouwbare wijze van data-uitwisseling.  

Bijna alle bestaande applicaties dwingen organisaties in een keurslijf, waarbij de organisatie zich aan moet passen aan het systeem, in plaats van andersom.

De drie essentiële technische innovaties

Het bijzondere van Actoren is niet alleen dat het de data integreert van de hele organisatie en de structuur volgt van de organisatie. Dat is al een behoorlijke vereenvoudiging van uw ICT-landschap. 
Maar met extra essentiële innovaties konden wij nog veel meer vereenvoudigen.

Als eerste door onze intelligente data-store, 500 keer sneller dan SQL Server. Hierdoor is het niet langer nodig ingewikkelde software te maken om data op te halen en te wijzigen.  Gebruikers kunnen het daardoor zelf.  En we zijn nog verder gegaan, in Actoren kunnen gebruikers een volledig zelf instelbare user interface maken. Omdat in Actoren elke organisatie-eenheid zijn eigen data beheert, is Actoren niet alleen superveilig, maar kan ook de datastroom naar andere eenheden binnen en buiten de organisatie worden beveiligd. 

Intelligent Data Store

Actoren haalt 500 keer sneller data op dan een op SQL-Server of NoSQL gebaseerde database.
Dit wordt mogelijk gemaakt doordat Actoren de data rechtstreeks uit het geheugen haalt.

> Lees verder
Dynamic User Interface

Actoren heeft ook een universele user interface, die gebruikers zelf kunnen instellen.
Daarom is Actoren meteen gebruiksklaar als de eerste data is gevuld.

> Lees verder
Date Fence

In Actoren heeft iedere organisatie-eenheid zowel gemeenschappelijke data als eigen data. De gemeenschappelijke data wordt verzonden naar andere organisatie-eenheden. De Data Fence zorgt ervoor dat alleen toegestane data wordt verzonden.

> Lees verder

Intelligent  Data Store: 500 keer sneller dan SQL Server.

Iedereen die met databases werkt weet dat die dingen bloedsnel zijn. Maar alleen als je binnen de gebaande paden blijft. Zodra je daarbuiten komt worden ze vreselijk langzaam.

Maar als je datagedreven wilt werken moet je  juist vaak van dat gebaande pad af, immers je wilt verschillende soorten data met elkaar in verband zien. 

Daarom zijn in een Enterprise Integration System database systemen als   SQL Server onbruikbaar, ze zijn niet flexibel en snel genoeg. 

Hoe heeft Actoren dit opgelost? 
Als we technisch dieper kijken naar deze database software dan zien we uiterst complexe programmatuur, die zijn oorsprong vindt in de tijd dat snel geheugen klein was en alle data op fysieke harde schijven stond.
Maar nu past alle data in het centrale geheugen en is de database software zelf de vertragende factor geworden. Immers, al die data moet nog steeds hier doorheen.
Actoren haalt de data daarom rechtstreeks uit het geheugen, zonder de tussenkomst van de inmiddels wel erg langzame database software.

Daarom is Actoren maar liefst 500 keer zo snel.

Volledig geïntegreerd 


Onze Intelligent Data Store haalt data niet alleen rechtstreeks uit het geheugen, maar is ook 
 één optimaal geheel met de Dynamic User Interface.

Het gebruikt – waar mogelijk – de rekenkracht en het geheugen van uw eigen computer.
Allemaal vanuit je eigen browser, op een PC of tablet, en zonder speciale software te installeren.

Duurzaam 

De groeiende computercapaciteit in de cloud – en dus de groei van datacenters – doet een steeds groter beroep op het totale nationale elektriciteitsverbruik. Een belangrijke factor daarin is dat die cloud steeds krachtiger, duurdere en grotere servers vraagt.
Heel begrijpelijk, want traditioneel is de inzet van meer computercapaciteit altijd de gemakkelijkste manier geweest om applicaties sneller te maken. En dat is zonde, want dat is nergens meer voor nodig.
Je moet juist de software zelf sneller maken. Met de Intelligente Data Store hebben we dit gedaan.

Dynamic user interface

Gebruikers zien data via hun user interface en passen het daarin aan. Elke taak is anders en daardoor is elke user interface anders, maar vaak is de data die je nodig hebt niet anders.
Een Enterprise Integration System overdekt de hele organisatie. Je weet echter niet van tevoren welke user interfaces precies nodig zijn. Dat weten gebruikers zelf eigenlijk ook pas op het moment dat ze de taak uitvoeren.
Dus eigenlijk moeten gebruikers hun eigen user interface kunnen instellen op het moment dat het nodig is.
Dat is helemaal niet zo bijzonder, in Excel kun je zelf bepalen welke data waar en hoe op je werkblad staat. Dus dat gebruikers dat prima zelf kunnen (en doen) is bewezen.
Maar dat kan alleen in Excel, omdat Excel snel genoeg is en de data rechtstreeks uit het geheugen haalt en niet uit een langzame database. Dan hoeven gebruikers zich immers niet telkens af te vragen of het technisch wel mogelijk is wat ze willen.
Door de snelle Data Store biedt Actoren aan gebruikers dezelfde mogelijkheden. Zij kunnen zelf bepalen hoe hun interface eruitziet. Op elk moment kunnen gebruikers dit aanpassen.
Dat kunnen ze op een soortgelijke wijze als in Excel, met tabellen, draaitabellen en veel meer.

Hoe werkt dat in de praktijk?

In onze vastgoed applicatie kunt u een groot aantal voorbeelden vinden. En hoe het precies werkt kunt u vinden op Youtube in onze instructievideo’s.

Data Fence

Gemeenschappelijke data wordt door Actoren automatisch verzonden naar de betrokken organisatie-eenheden. Die eenheid kan zowel bij de interne organisatie horen, als bij een externe.  Een voorbeeld van die laatste is een klant of een leverancier als partner. 

Actoren houdt hierbij nauwgezet in de gaten of de andere eenheid die data wel mag ontvangen.  Anders wordt die data tegengehouden.