Hoe

De zekerheid van een modern technisch fundament
Bij Actoren staat de mens centraal

Elegant en transparant

Actoren heeft een eenvoudige en natuurlijke structuur, voorzien van een uitgekiend aantal tools en componenten.
Deze specifieke combinatie van bouwstenen vormt de kracht en flexibiliteit van Actoren.
Die kracht en flexibiliteit wordt ondersteund met op uw organisatie afgestemde structuur en krachtige tools.

Eigen data-integratieserver

Elke  Actor heeft  een eigen data-integratieserver. Op deze server wordt alle data uit alle applicaties verzameld.
Fysiek gescheiden: dus veilig, snel en flexibel.  

> Lees meer
Stabiele dataconnector

Tyax Channel is ook door ons ontwikkeld. Dit is in Nederland de standaard dataconnector om data uit REMS of Informant op te halen. Praktisch alle grote vastgoedbeheerders werken ermee. 

> Lees meer
Ketenintegratie zonder moeite

Actoren realiseert ketenintegratie door data-integratieservers aan elkaar te verbinden. Volledig automatisch en grondig gecontroleerd.

> Lees meer
Eigen taken staan centraal

Medewerkers kunnen eigen werkbladen maken, gericht op een specifieke taak. Met vastgoed-datasets, tools en filters.

> Lees meer

Eigen data-integratieserver

Data zit overal en nergens. Maar hoe breng je al die data samen? Vooral als het over meerdere applicaties opgeslagen is?
Actoren integreert alle data in een organisatorisch geheel en vormt zo een onmisbaar hulpmiddel om data te verzamelen en te integreren.
Deze integratie is voor ERP-software als REMS en Informant nu kant-en-klaar beschikbaar.
Data van andere systemen kunnen wij voor u integreren. Dat hoeft voor u geen zorg te zijn; wij nemen u die klus graag uit handen.
Op uw verzoek integreren wij de data, u hoeft slechts te controleren. Na goedkeuring hoeft u het systeem alleen nog maar op te starten en kunt u met de gecombineerde data direct aan het werk.

Ketenintegratie zonder moeite

Ons logo staat symbool voor het begrip ketenintegratie. Actoren ondersteunt standaard al ketenintegratie, zonder dat het u extra werk oplevert.
Het gevolg is dat wij afscheid hebben genomen van het kunstmatige onderscheid tussen backoffice en frontoffice. Daarnaast namen we ook afscheid van ingewikkelde interfacebestanden, speciale portalen en aparte apps. Actoren voorziet in dit alles.
Met Actoren hoeft u elkaar niet langer e-mails met Excel-bestanden te sturen. Iedereen werkt in hetzelfde systeem, van waaruit direct de juiste werkbladen, rapportages en instructies kunnen worden doorgestuurd.

Iedere Actor in Actoren heeft zijn eigen data-integratieserver, met elk zijn eigen data. Soms heel veel data, zoals bij een grote eigenaar of vastgoedbeheerder. Soms heel weinig, zoals bij een particuliere huurder. Toch werkt Actoren voor iedereen op dezelfde manier.
Actoren verzorgt geheel automatisch de data-uitwisseling. Zonder wachttijden; data wordt onmiddellijk uitgewisseld, maar wel heel specifiek. Alleen de voor die andere Actoren bestemde data wordt uitgewisseld.
Doordat uw veiligheid ons uitgangspunt is, is het vanzelfsprekend dat Actoren vertrouwelijke data binnenshuis houdt. Ook dat kan niet misgaan. Immers, Actoren is ook op dit punt intrinsiek veilig .

Stabiele dataconnector

Actoren haalt data uit andere systemen, bijvoorbeeld uit REMS of Informant. Geheel automatisch, en alleen uw eigen data.

Uw vastgoedbeheerder

Dikke kans dat uw vastgoedbeheerder al werkt met Tyax Channel, vaak zonder dat te beseffen. Immers, Tyax Channel werkt volledig automatisch, op de achtergrond, gedegen en betrouwbaar.
Actoren, ook ons eigen systeem, en door ons gebouwd, is vanzelfsprekend volledig geïntegreerd met Tyax Channel. Daardoor is de koppeling met uw ERP-systeem ook volledig automatisch, gedegen en betrouwbaar.

Tyax Channel

.Speciaal daarvoor hebben wij Tyax Channel ontwikkeld, oorspronkelijk was dit voor Round Hill Capital en Vivo Wonen.
Tegenwoordig is het de standaardapplicatie voor het ophalen van informatie uit ERP-systemen.

Tegenwoordig is het de standaardapplicatie voor het ophalen van informatie uit ERP-systemen.

Eigen taken staan centraal

De data in de data-integratieserver is zichtbaar in de browser van de medewerkers. Precies op de manier waarop zij het willen hebben.

Uitgekiende componenten

Ook hier wordt met een uitgekiend aantal componenten gewerkt: werkbladen, datasets, tools en filters.
Wij hebben goed onderzocht wat de kracht is van Excel en Power BI. De sterke punten van beiden hebben wij in onze applicatie opgenomen.
Omdat de meeste medewerkers bekend zullen zijn met een van deze applicaties, of zelfs met beiden is het werken met Actoren snel zijn geleerd.  En voor hoe het moet kunnen ze altijd terugvallen  op onze video’s

Werkbladen

Het werkblad is de basis van Actoren. Elke gebruiker kan zijn eigen werkbladen maken, indelen en aanpassen. Vergelijkbaar met Excel.
Een gebruiker kan tools op een passende plek neerzetten en verplaatsen; permanent of ad hoc. Die tools werken op datasets. Selecteer je data in de ene tool, dan filter je de data in de andere tools.

Datasets

Actoren bevat een groot aantal aan elkaar verbonden datasets, zoals:
– informatie over complexen
– contracten
– huurdersinformatie
– tickets
– facturen en betalingen
– boekingen.
Deze datasets zijn afkomstig uit het ERP-systeem of uit andere systemen. Net zoals in Power BI, maar sneller. En kant-en-klaar, gereed voor gebruik.

Tools

Met de tools kunnen de datasets worden ontsloten. Net als in Excel heb je de beschikking over bijvoorbeeld: tabellen, draaitabellen, grafieken en histogrammen.
De tools tonen u de juiste data zodat u direct inzicht hebt in uw taak.
De tools bieden de mogelijkheid om geheel zelf te kiezen welke velden en vastgoedformules u wilt zien, op elke locatie en in elke volgorde.

Filters

In Excel kun je filters aanzetten. Dat kan ook in Actoren, maar wij hebben die ene dataset verbonden met alle andere datasets. Selecteert u een aantal rijen in de ene dataset, dan wordt alle overige data ook gefilterd. Klikt u op een cel in een draaitabel of histogram, dan ziet u precies wat de achterliggende data is. En natuurlijk werken de filters ook op de landkaarten.

Krachtige tools.

Tools zoals tabellen, grafieken, landkaartjes en histogrammen zijn niet de enige mogelijkheden om u van data te voorzien; Actoren beschikt over nog meer handige hulpmiddelen.

GET STARTED
Wijs aan en klik

Actoren maakt het mogelijk om door de tijd te reizen. Selecteer eenvoudig de gewenste data voor een bepaalde periode. Klik op een dataveld en alleen de relevante gegevens worden getoond. 

> Lees meer
Vastgoed-formules

Computers zijn gemaakt om complexe berekeningen uit te voeren. De juiste berekeningen bieden u snel een duidelijk inzicht en overzicht voor uw bedrijfsvoering.

> Lees meer
Situationele KPI’s

In Actoren kunt u KPI’s definiëren op basis van data- of vastgoedformules. En elke taak, elke vraag is anders. En daarom heeft Actoren situationele KPI’s.

> Lees meer
Combineer Excel en Power BI

Actoren is uiterst krachtige software, toch kan het nodig zijn om zeer complexe berekeningen te laten uitvoeren in Excel of Power BI. Daarom kunt u de data ook gebruiken in andere applicaties. Op die manier kunt u de voordelen van beiden combineren. Lees verder…

> Lees meer

Wijs aan en klik

Wijs data aan en klik. Onmiddellijk haalt Actoren alle relevante gegevens erbij, geautomatiseerd, snel en zeker.
Ziet u een vreemd totaal? Met één klik ziet u de onderliggende data.
Klik in de tijdlijn op twee maanden, en Actoren laat alleen de data zien van deze maanden.
Vindt u een onverklaarbare boeking? Met Actoren haalt u snel de oorsprong erbij: de facturen, betalingen, contracten en tickets.

Vastgoedformules 

Actoren heeft een groot aantal ingebouwde berekeningen, die haarscherp de essentie laten zien.
Net zoals de formules in Excel, maar dan specifiek voor vastgoed.
Er zijn eenvoudige formules en meer complexe. Sommigen daarvan zijn alleen maar mogelijk door de interne rekenkracht van Actoren.
Allemaal kant-en-klaar. En allemaal gemakkelijk te gebruiken.
Actoren zoekt de juiste data erbij. Als u andere data selecteert, dan herkent Actoren dit. De formules worden automatisch aangepast. Immers, in Actoren werkt de data voor u.
De berekeningen worden niet alleen sneller en gemakkelijker uitgevoerd, maar uw inzicht in de data is ook accurater. U heeft de zekerheid dat de formules correct zijn. Dat is een geruststellende gedachte, vooral bij het nemen van grote beslissingen op basis van uw data.

Situationele KPI’s omdat dit nodig is

Heeft u zich altijd afgevraagd waarom in onroerend goed die KPI’s zo ongrijpbaar lijken? De reden is dat KPI’s situationeel zijn.
KPI’s voor winkels zijn natuurlijk anders dan die voor residentiële panden. KPI’s voor een woningbouwvereniging zijn net iets anders dan die voor beleggers.

En KPI’s zijn tijdsafhankelijk

Niet onbelangrijk: KPI’s zijn tijdsafhankelijk. De afgelopen jaren zijn ze veranderd als gevolg van het coronavirus en het daarop acterende regeringsbeleid. Ongetwijfeld zullen ze in de toekomst weer veranderen.
Actoren kent honderden meetsystemen en vastgoedformules waarop u KPI’s kunt baseren. Zie onze instructievideo’s met voorbeelden.
In elk werkblad kunt u uw eigen KPI’s hanteren. Op basis van uw instellingen waarschuwen zij met gele en rode verkeerslichten als er iets aan de hand is. Vervolgens kunt u alle mogelijkheden van Actoren inzetten om snel tot de kern van het probleem door te dringen. En zijn de verkeerslichten groen, dan weet u dat het goed zit.

En Actoren maakt werken met Excel en Power BI een stuk makkelijker

Actoren combineert op een elegante en natuurlijke wijze het beste van Excel en Power BI, en meer dan dat. U hoeft niet te kiezen tussen Excel en Power BI. In Actoren vindt u in één applicatie de datasets van Power BI die u kunt benaderen met Excel-functionaliteit. Allemaal zonder de extra handelingen en wachttijden die de Excel-templates en de SQL-query’s in Power BI met zich meebrengen.

Ook het werk van IT’ers wordt zo een stuk leuker en aangenamer. Immers, de data van Actoren is strak gedefinieerd en heeft overal dezelfde naam en inhoud. Ook is de betekenis van elk veld op te zoeken in de online-helpfunctie. Zo kunnen ook IT’ers zonder vastgoed-achtergrond meteen aan de slag

Bewust eenvoudig

Toch kan Actoren niet alles. Dat is bewust gedaan, om Actoren ook laagdrempelig te houden. We gaan dus niet iedere medewerker verwarren met exotische toeters en bellen waar alleen ervaren IT’ers mee om kunnen gaan.

Wij helpen u op weg

Maar soms heeft u iets specifieks nodig. En ook daar helpt Actoren u al het grootste stuk op weg.

Upload

De data van Actoren kan namelijk altijd worden geüpload naar een andere applicatie. En niet alleen naar Excel, Power BI, een rapportagesysteem of een boekhoudpakket, maar ook naar uw eigen maatwerkapplicaties.

Combineer het beste

Zo combineert u het beste van twee werelden. Immers het meeste werk is al gedaan; de data is verzameld, geschoond, bevat meer datapunten en is voorbewerkt. U hoeft het alleen nog maar af te maken.